Reklam Verin

Site Haritası

     

 
Castrol Ford Team Türkiye 2008 sezonunda uluslararası arenada olacak
Haber Tarihi:    Bu haber 7681 kere okundu

Ford Otosan'ın Türkiye motorsporlarındaki 10.yılını kutladığı 2008 sezonu açılış töreni Ural Ataman Klasik Otomobil müzesinde gerçekleştirildi ve Castrol Ford Team Türkiye'nin yeni sezon planları basınla paylaşıldı.

Törende bir konuşma yapan Ford Otosan Genel Müdürü Michael Flewitt " Ford 100 yılı aşan otomotiv tecrübesi ile motorsporlarında uluslararası alanda Ford marka otomobillerin dayanıklılığını, gücünü ve hızını kanıtlarken bizler de Türkiye'de bunu başarabileceğimize inanmıştık. Ve maceramıza tam 10 yıldır başarı ile devam ediyoruz. Güçlü teknik alt yapımız ve genç ekibimizle Ford marka yarış otomobillerinin hem dayanıklı hem de kazanan otomobiller olduğunu kanıtladık. Türkiye'de kazandığımız 4 markalar şampiyonluğu ile başarımızı taçlandırdık. Ford ise son iki yıldır Dünya Ralli Şampiyonasında markalar şampiyonu olarak markamıza değer katmaya devam etmektedir."dedi.

Flewitt "Focus WRC otomobillerle kazanılan başarılar Türkiye'de Ford Focus'un imajına katkı sağlarken, Castrol Fiesta Rallye Cup otomobilleri Ford Fiesta'nın dayanaklı, eğlenceli, hareketli ve renkli yüzünün tanınmasına yardımcı olmuştur. Türk otomotiv endüstrisine, otomobillerin insan faktörü ile birleşerek bir spor dalı haline geldiği motorsporlarına yaptığımız yatırımla örnek olduğumuzu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Ford Rallye Sport Türkiye'nin bugünkü başarısını uzun vadeli bir planın başarı ile uygulanmasının bir sonucu olarak gördüklerini aktaran Ford Otosan Satış ve Pazarlama' dan sorumlu genel müdür yardımcısı Aykut Özüner ise "2005 senesinde yaptığımız sezon açılış toplantımızda, 2008 sezonuna kadar stratejimizi ve bu stratejimiz ile ilintili hedeflerimizi açıklamıştık. Bu süreçte, markalar şampiyonluğu, pilotlar şampiyonluğu gibi başarılarının yanı sıra ralli şampiyonasının en çok ilgi gören cup organizasyonuna da imza attık. 2008 sezonunu ise bir geçiş senesi olarak kurguluyor, iddiamızı koruyor ve geliştirerek farklı bir platforma taşıyoruz." dedi.

Ford Otosan'ın Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de Castrol ile motorsporlarında ortak projeler ürettiklerini belirten Özüner " Yurtdışında Fiesta model otomobil yarıştırmak üzere Serdar Bostancı'nın Teknik Motorspor'u tarafından yönetilecek ve yürütülecek Castrol Ford Team Türkiye'yi kurduk. Castrol Ford Team Türkiye 2008 sezonunda Dünya Ralli Şampiyonasının 6 ayağında koşulacak Fiesta Sporting Trophy International organizasyonuna 3 otomobil ile katılacak. Fiesta Sporting Trophy International farklı ülkelerin kendi bayrakları ile katılımı formatında düzenlendiği için milli bir başarı gösterme potansiyeline sahip bir organizasyon olma özelliği de var. Bu noktada sponsorlarımızdan bahsetmek istiyorum. Ana sponsorumuz Castrol ile yan sponsorlarımız BP,Ceva ve adidas bu süreçte bize destek verecekler." dedi.

Türkiye'deki planlarından da bahseden Özüner " Yeni kurallar gereği WRC otomobillerin Türkiye'de yarışmayacak olmasından dolayı markamızı bundan sonra bu sporda temsil edecek olan S2000 olarak üretilecek otomobilimizi beklemekteyiz. Castrol Fiesta Sporting Trophy Türkiye'de bizlere ana sponsor olarak Castrol'un yanı sıra BP, Lassa, Ceva, Agacli ve adidas firmaları destek verecekler. " dedi.

Castrol Türkiye Direktörü Fikret Şen'de Ford Otosan ile motorsporları alanındaki ortaklıklarını büyütmekten mutluluk duyduklarını belirterek, motorsporlarının, Castrol'ün kuruluşundan bu yana 100 yılı aşkın süredir genetik kodunun içinde yer aldığına dikkati çekti. "Biz motorsporlarını bir laboratuvar, kendimizi geliştirmek için bir platform olarak gördük; çünkü zor yol şartları, dayanıklılık, yüksek devir, güç hava şartları hepsi bu platformda var. Bu en zor şartlara dayanan yağ, normal hayatta da güç koşullarda yüksek performans gösterebiliyor. Motorsporlarında Ford gibi üreticilerle birlikte çalışmanın bizi liderliğe taşıdığına inanıyoruz. Bizim yağlarımız için motorsporları bir laboratuardır; yeni teknolojilerde lider olmamızın ve otomotiv sektörüne ARGE ve üretim aşamalarında daha fazla destek verebilmemizin nedeni budur. Castrol-Ford TR takımının bu yılki dünya şampiyonası programı, 1977 yılındaki Londra - Sydney maratonundan bu yana Türk takımlarının motorsporları arenasında mücadele edeceği en kapsamlı uluslararası katılım olacaktır. Takımımızın Türkiye'de ve uluslararası arenada koşulan tüm yarışlardan başarıyla çıkacağına inanıyoruz " dedi.

Takım hakkında bilgi aktaran Castrol Ford Team Türkiye'nin takım direktörü Serdar Bostancı yaptığı konuşmada "3 yıldız pilotla uluslararası arenaya çıkıyoruz. Fiesta Sporting Trophy International için kurduğumuz ekip, bir takım direktörünün sahip olmak isteyeceği en güçlü ekiplerden biri. Bu pilotlara sahip olduğumuz için kendimi çok şanslı hissediyorum. Emre Yurdakul-Can Erkal ikilisi gençlere inanarak yaptığımız uzun süren bir yatırımın sonucu bizlerle devam ediyorlar. Bu gençlerin yurtdışı yarışlarda ülkemizi temsil etme seviyesine gelmiş olmalarından çok mutluyuz. Diğer ekibimiz Koray Muratoğlu-Levent Özokutucu. Bu ikili 2007 sezonunda Castrol Fiesta Rallye Cup'ta şampiyon oldu. Koray iki senedir Fiesta kullandığı için otomobile çok hakim ve hızını kanıtladı. Bizim gizli silahımız olacak. Burcu Çetinkaya -Çiçek Güney ise son yıllarda sadece Türkiye'de değil, yurtdışında da yetişmiş en başarılı bayan pilotlardan biri; hırsı, azmi ve kararlılığı ile üst sıralarda kendine yer bulacağına kuşkumuz yok." dedi.

Konuşmasına Castrol Rallye Academy pilotları ile ilgili bilgi vererek devam eden Bostancı " Castrol'un de desteği ile gençlere uzun vadeli başlatılan bir organizasyonun ilk adımı olarak Rallye Academy kuruldu. İlk pilotlarımız Emre Durmaz ve Eren Üçlertoprağı Castrol İstanbul Mahalli Ralli Şampiyonası'nda gösterdikleri başarı ile bu sene takım pilotu olarak ekibimizde yarışıyorlar.Geçtiğimiz sene markalar şampiyonu olmamıza büyük katkı sağlayan Emre Yurdakul, Hakan Dinç ve Adil Küçüksarı, 2009 sezonu için yapacağımız hazırlıklarda görev alarak bizlerle olmaya devam edecekler."dedi.

6 yarıştan oluşan Fiesta Sporting Trophy International, dünya ralli şampiyonası ayaklarıyla beraber gerçekleşiyor. Şampiyonanın ilk yarışı 14-16 Mayıs tarihleri arasında İtalya'da koşulacak olan Sardunya Rallisi ile başlayacak.

Kaynak: http://www.ford.com.tr/







      Diğer Haberler

Çalıntı ciple İstanbul turu!
Işıltısıyla göz kamaştırıyor
Ferrari'ye binmek 2 bin 500 avro
BMW den Sauber F1 pilotları ile tanışma fırsatı
Mitsubishi Colt güvenliğine ADAC onayı
Porsche Cayenne Ağustosta Türkiyede
Toyota, iki yeni modelini Cenevre Motor Show'da tanıttı!
Ekonomik ve çevreci Daihatsu TeriosEco
Yeni Chevrolet Aveo Hatcback Türkiye'de
Audi'den yeni bir dijital deneyim: benimaudim.com


 

İmplant  |  Webstats | SiteMap XML | İmplant  |  SEO  | Kombi | Saç Ekimi| | Gazeteler | Böcek İlaçlama