Reklam Verin

Site Haritası

     

 
Mitsubishi Colt güvenliğine ADAC onayı
Haber Tarihi:    Bu haber 13459 kere okundu

Mitsubishi Colt, kendi sınıfındaki en güvenli otomobil olduğunu  Avrupa'nın en büyük otomobil kulübü ADAC tarafından gerçekleştirilen testlerde kanıtladı.

Mitsubishi Colt, Avrupa’nın en büyük otomobil kulübü olan Allgemeiner Deutscher Automobil Club "ADAC" tarafından kendi sınıfındaki en güvenli otomobil olarak değerlendirildi. Mitsubishi Colt, 26 otomobil arasından 2008 ADAC güvenlik testlerinde birinciliği göğüsledi.

Colt’un altıncı nesli olan bu yeni model, daha önce ADAC güvenlik testlerinde üst sıralarda yer almayı başaran Colt modellerinin izinden gidiyor. Mitsubishi Colt, 1982'den bu yana 7 kez ADAC güvenlik testlerinde sınıfının en iyisi olmayı başardı. Colt'un 5 kapılı modelinin 2004 yılında oldukça rekabetçi bir sınıf olan B segmentinde çıkışını yapmasıyla başarı hikayesi devam etti. Avrupa’da büyük ilgi gören Mitsubishi Colt, son 4 yılda sadece Almanya’da 70.000 adet sattı. Colt, Almanya'daki başarısını, önde gelen haftalık gazetesi Bild am Sonntag tarafından verilen "Altın Direksiyon" ödülüyle taçlandırdı.

Mitsubishi Design Europe stüdyoları tarafından tasarlanan Mitsubishi Colt, inceliğin ve zarafetin birleştiği farklı bir otomobil olarak öne çıkıyor. Colt, kendisine ADAC güvenlik birinciliğini kazandıran üstün güvenlik donanımlarına sahip bulunuyor. Çarpışma sırasında ve öncesinde üstün koruyucu ve engelleyici güvenlik özelliklerine sahip olan Colt’un 5 kapılı modelinde; EBD (Elektronik Fren Gücü Dağıtımı) destekli ABS, Isofix çocuk koltuğu ön hazırlığı, kapılarda çocuk kilidi, ön ve yan hava yastıkları standart olarak sunuluyor.

2008 ADAC güvenlik sıralamasında, farklı üreticilerin 92 modeli değerlendirilmeye alındı. Modellerde en az üç yıllık bir zaman diliminde herhangi bir değişikliğe uğramamış olmak ve bir yılda minimum 10.000 adet satış gerçekleştirmek şartı arandı. Bu yıl ADAC güvenlik istatistikleri 30’uncu yılını kutluyor. Misubishi ise, ADAC’ın marka istatistiklerinde son 30 yıldır beşinci sırada yer alıyor.

Kaynak: http://www.temsa.com.tr







      Diğer Haberler

Çalıntı ciple İstanbul turu!
Işıltısıyla göz kamaştırıyor
Ferrari'ye binmek 2 bin 500 avro
BMW den Sauber F1 pilotları ile tanışma fırsatı
Castrol Ford Team Türkiye 2008 sezonunda uluslararası arenada olacak
Porsche Cayenne Ağustosta Türkiyede
Toyota, iki yeni modelini Cenevre Motor Show'da tanıttı!
Ekonomik ve çevreci Daihatsu TeriosEco
Yeni Chevrolet Aveo Hatcback Türkiye'de
Audi'den yeni bir dijital deneyim: benimaudim.com


 

İmplant  |  Webstats | SiteMap XML | İmplant  |  SEO  | Kombi | Saç Ekimi| | Gazeteler | Böcek İlaçlama